72 hodin v Chorvatsku

Již čtvrtým rokem se náš spolek zapojuje do akce s názvem „72 hodin“. Letos jsme vyrazili pomáhat do chorvatského Zagrebu.
Ve čtvrtek večer celý projekt zahájila nádherná mše v místním kostele a následně krátké školení a seznámení s tím, co nás čeká.
Náš první pracovní den v pátek, nás čekala cesta do základní školy. Paní učitelka nás s radostí uvítala a ukázala nám, kde by chtěla vysadit velké stromy, kde růže a kde zeleninu. Celá škola je postavena ve čtverci a uprostřed na dvorku vzniká venkovní učebna a výsadba zeleně dětem ještě více zpříjemní jejich učení.
Sobotní, náš druhý pracovní den jsme pomáhali v centru pro mladé na okraji Zagrebu. Celé prostory jsme vyklidili a vymalovali. Některý nábytek jsme vyhodili a nahradili novým. Po celodenní práci na nás čekala zábava. Závěrečný večer s karaoke. Nějak jsme si nedokázali představit, že v tak velké skupině lidí (150) se někdo bude hrnout na jeviště a bude chtít zpívat. Po vystoupení mužského sboru se ale na jeviště hrnul jeden za druhým a tak skvělou atmosféru jsme opravdu nečekali. Jejich nadšení bylo tak velké, že i naše skupina nakonec skončila na jevišti s písní na rtech.
Skvělá akce.

Děkujeme.

Více fotek na https://detirepice.rajce.idnes.cz/72_hodin_Chorvatsko


Přečteno: 358 x

Komentáře nejsou povoleny.